Hopp til innhold

Personvernerklæring

Vi er opptatt av å ivareta personvernet ditt. Vi forsøker derfor alltid å beskytte personopplysninger på beste måte og følge de reglene som gjelder for personvern. Med denne personvernpolicyen ønsker vi å informere deg om hvordan personopplysningene vil bli behandlet av oss  og våre samarbeidspartnere.

Hvordan samler vi inn informasjon om deg? 

Alutec AS samler inn informasjon om deg gjennom registrering av kontaktinformasjon i interesse-skjemaer og ved kjøp av produkter i vår nettbutikk.

Vi tar ditt personvern på alvor, og vil kun bruke de opplysninger vi innhenter i overensstemmelse med personvernloven. Vi henter kun inn slik informasjon i de tilfeller hvor det er relevant for din befatning med Alutec AS.

Behandling av disse personopplysningene skjer i henhold til norsk personvernlovgivning, som har som formål å sikre dine opplysningers konfidensialitet, integritet, tilgjengelighet og kvalitet.

Vi vil aldri selge, eller utlevere din informasjon til tredjeparter for bruk i markedsføring e.l. Vi vil kun utlevere din informasjon dersom vi blir pålagt dette av politimyndigheter, med gyldig hjemmel i norsk lov.

Personvern

Når du bruker våre nettsider, gir du oss tilgang til opplysninger om deg.

Alutec er behandlingsansvarlig for behandling av personopplysninger som samles inn via nettstedet.

Det er frivillig for de som besøker nettsiden å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og kjøp av produkter. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Keyteq AS, Synlighet AS og Picapoint AS er Alutecs databehandlere.

Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettstedet lagres hos Amazon Web Services i Frankfurt.

Det er kun Alutec AS og våre databehandlere som har tilgang til opplysningene som samles inn. Egne databehandleravtaler mellom Alutec AS  og databehandlere regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

 

Hva slags informasjon samler vi inn? 

Innhenting av personopplysninger – vi ber om navn, adresse, telefonnummer, e-post.

Informasjon om varer/tjenester – detaljer om varer/tjenester du har kjøpt.

Finansiell informasjon – godkjent kreditt gjennom våre samarbeidspartnere.  

Informasjon om hvordan du bruker nettsiden vår – for eksempel hvordan du fant oss og hvordan du bruker tjenestene våre.

Enhetsinformasjon – for eksempel IP-adresse.

Geografisk informasjon – for eksempel din geografiske plassering for å levere varene til deg.

Hva bruker vi denne informasjonen til?

Nettsted

Alutec AS  samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på våre hjemmesider. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker for å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen blir automatisk anonymisert ved at deler av IP-adressen fjernes og erstattes med en ny kode. Med aggregert nivå menes at alle data blir slått sammen til en gruppe og at data ikke behandles individuelt.

Alutec AS bruker analyseverktøyene til Google Inc («Google») på sin nettside og blogg, informasjonen lagres hos Google. Informasjon fra dette verktøyet deles med vår digitale leverandør Synlighet AS.

 

Nyhetsbrev

Dersom du godkjenner at vi sender deg nyhetsbrev, vil vi sende deg relevant informasjon om våre produkter, endringer i våre tjenester og aktuelle kampanjer.

Du kan til enhver tid melde deg av nyhetsbrevlisten ved å trykke på en link i nyhetsbrevet.

Utsendelse av nyhetsbrev blir gjort gjennom en tredjepartsleverandør, og vil bli gjort av vår databehandler Picapoint. De har taushetsplikt og vil kun behandle opplysningene de får (epost-adresse, navn, etc.) i henhold til de føringer vi setter for nyhetsbrevutsendelser.

De vil aldri selge din informasjon til tredjeparter, eller misbruke denne informasjonen på noen annen måte.

 

Nettbutikk

Ved kjøp i nettbutikken, må du oppgi en del informasjon som for eksempel navn, adresse, telefon, e.-post.

Dette er nødvendig for å oppfylle vårt oppdrag til deg som kunde.

Denne informasjonen blir håndtert i henhold til norsk personvernlovgivning, som har som formål å sikre dine opplysningers konfidensialitet, integritet, tilgjengelighet og kvalitet.

Informasjon oppgitt av bruker

Informasjonen du frivillig oppgir i forbindelse bestillinger og henvendelser (som kan inkludere ditt navn, adresse og kontaktdetaljer som telefonnummer, e-postadresse eller faks nummer) behandles i henhold til personopplysninglsoven.

 

Sletting av personopplysninger

Vi lagrer ikke personopplysninger lenger og i større grad enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen med mindre det er lovpålagt.

 

Informasjonskapsler

En cookie (informasjonskapsel), enten midlertidig eller vedvarende, er en liten fil som blir lagret på din datamaskin. Vanligvis bruker nettsteder en cookie til å forbedre din brukeropplevelse (raskere visning av sider) og ved innlogging

Når man besøker alutec.no lagres det både midlertidige og vedvarende cookies på din datamaskin. Midlertidige cookies lagres inntil du lukker nettleservinduet, og brukes til å forbedre din brukeropplevelse (raskere visning av sider) og ved innlogging. Vedvarende cookies lagres på din datamaskin for en viss tidsperiode (90 dager til 12 år). Disse brukes til å forbedre din brukeropplevelse og til å oppdage Javascript-egenskaper. 

  

Unngå cookies

Dersom du ikke ønsker å akseptere bruk av cookies, kan du tilpasse innstillingene i din nettleser (ofte under Internett valg) til å automatisk avvise cookies eller til å informere deg hver gang et nettsted vil lagre en cookie. Vennligst legg merke til at om du velger å automatisk avvise cookies, vil ikke all funksjonalitet på Alutecs  nettsider være tilgjengelige for deg.

  

Sletting av cookies

Du kan også slette cookies som har blitt lagret på din datamaskin. Dette gjør du via menyen i nettleseren din.

Cookies som oppdager JavaScript-egenskaper

For å få tilgang til alle funksjonene på et nettsted, bør nettleseren din være satt til å tillate JavaScript. Dersom det ikke er tillatt i din nettleser vil du se en modifisert utgave av nettsidene. Innstillingene for nettleseren finner du oftest under Verktøy/Innstillinger i menyen på nettleseren din.

Samtykke i bruk av cookies

Dersom dine innstillinger i din nettleser er satt til å akseptere cookies, samtykker du i at Alutec  bruker cookies når du besøker våre nettsider.

Oversikten under forklarer hvilke informasjonskapsler som er brukt, hvorfor og hvor lenge de varer:

 

Google Analytics

Nedenstående cookies settes av Google Analytics for å være i stand til å forstå de besøkendes adferd, slik at man f.eks kan gjøre forbedringer på nettstedet.

Egenskaper som sendes til Google Analytics er f.eks:

  • URL på siden du ser på
  • Tid/dato
  • Informasjon om hvilken nettleser og type enhet, f.eks "iPhone"
  • Geografisk plassering (by)

Ingen personlig identifiserbar informasjon sendes til Google Analytics, da dette vil bryte med Googles retningslinjer for personvern.

 

Informasjonskapsel

First party

Navn

_ga

Fjernes etter

24 mnd

Formål

En unik identifikator som settes for å registrere din nettleser som en unik enhet. Den kan brukes til å fortelle Google Analytics om det er samme nettleser som besøker nettstedet en eller flere ganger.

Den er bygget opp som følger:

GA1.2.xxxxxxxxxx.yyyyyyyyyy

GA1.2.xxxxxxxxxx.yyyyyyyyyy- 1 forteller hvilken versjon av informasjonskapselen som er brukt

GA1.2.xxxxxxxxxx.yyyyyyyyyy - 2 forteller om domenet inneholder flere ledd (punktum)

GA1.2.xxxxxxxxxx.yyyyyyyyyy - er en ID som identifiserer din nettleser

GA1.2.xxxxxxxxxx.yyyyyyyyyy - er tidspunktet for ditt besøk

 

Informasjonskapsel

First party

Navn

_gid

Fjernes etter

24 timer

Formål

Samme som for _ga, men levetid på kun 24 timer.

 

Google Marketing Platform

Informasjonskapsel

Third party

Navn

IDE

Fjernes etter

24 mnd

Formål

Gir din nettleser et unikt ID. Brukes for å markedsføre din nettleser med så relevant reklame som mulig.

Facebook

Informasjonskapsel

Third party

Navn

fr

Fjernes etter

90 dager

Formål

Facebooks primære annonseringsinformasjonskapsel, brukes til å levere, måle og forbedre relevansen til annonser.

 

Informasjonskapsel

Third party

Navn

_fbp

Fjernes etter

1 dag

Formål

Brukes av Facebook for å levere en serie av markedsføringsprodukter som f.eks. real-time bidding fra 3.parts leverandører

 

eZ Publish Platform

Informasjonskapsel

First party

Navn

eZSESSIDxxx

Fjernes etter

Pr økt

Formål

Brukes av løsningens publiseringsverktøy for å ivareta sluttbrukerens brukeropplevelse

 

Hvilke rettigheter har den registrerte ?

Alle som spør har rett på grunnleggende informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet etter personopplysningslovens § 18, 1. ledd. Alutec AS har gitt denne informasjonen i denne erklæringen, og vil henvise til den ved eventuelle forespørsler. De som er registrert i et av Alutec AS´s systemer har rett på innsyn i egne opplysninger. Vedkommende har også rett til å be om at uriktige, ufullstendige eller opplysninger Alutec AS ikke har adgang til å behandle blir rettet, slettet eller supplert. Krav fra den registrerte skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager.

 

Hvordan sikres opplysningene?

Alutec AS har alminnelige sikkerhetslogger i sine fagsystemer. Det gis ikke ytterligere informasjon her av hensyn til sikkerheten i våre systemer.

Det rettslige grunnlaget for slike logger er kravet om logger i personopplysningsforskriftens §§ 2-8 og 2-14, samt personopplysningslovens § 8 f), for å ivareta virksomhetens sikring av andre informasjonsverdier enn personopplysninger.

 

Kontaktinformasjon

Kontaktperson : Espen Aspenes

E-post: espen@alutec.no

Telefon: 488 98 939

Postadresse: Alutec AS, Industrivegen 43, 5120 Os